NEW STEP BY STEP MAP FOR παθησεις σπονδυλικης στηλης

New Step by Step Map For παθησεις σπονδυλικης στηλης

New Step by Step Map For παθησεις σπονδυλικης στηλης

Blog Article

Τα φάρμακα είναι η πρώτη επιλογή για την αντιμετώπιση του πόνου και την ανακούφιση από τους μυϊκούς σπασμούς. Η φαρμακευτική αγωγή περιλαμβάνει μη στεροειδή και μυοχαλαρωτικά, τα οποία μπορούν να λαμβάνονται για μικρό χρονικό διάστημα. Σε μερικές περιπτώσεις συνιστάται και η κορτιζόνη.

Ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους (εγκάρσιος κοιλιακός μυς, τετράγωνος οσφυϊκός μυς, λαγονοψοϊτης κ.λ.π).

Επιστήμονες ανακαλύπτουν πιθανό τρόπο επιδιόρθωσης της μνήμης στους ασθενείς με…

Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως η ασπιρίνη μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Ο πόνος στα κάτω άκρα ή/και στους γλουτούς κατά την βάδιση ονομάζεται «νευρογενής διαλείπουσα χωλότητα» και είναι χαρακτηριστικό της στένωσης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η στένωση της σπονδυλικής στήλης συμπιέζει τη ρίζα του νεύρου, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πόνο κατά μήκος του πίσω μέρους του ποδιού.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται στο  Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Μαρούσι).

• Μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, ζεστή ή κρύα αίσθηση στα πόδια

Δισκοκήλη/Προβολή δίσκου: Οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι που λειτουργούν ως “αμορτισέρ” μεταξύ των σπονδύλων τείνουν να αφυδατώνονται με την ηλικία.

Η αντιμετώπιση των υπολοίπων κηλών της κοιλιάς όπως ομφαλοκήλης, επιγαστρικής κήλης ή και μετεγχειρητικής κοιλιοκήλης γίνεται σήμερα επίσης με λαπαροσκοπική προσπέλαση, εξαλείφοντας πλήρως την δημιουργία τομής στο πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα.

Η θεραπεία της στένωσης μπορεί check here να είναι συντηρητική ή χειρουργική. Η συντηρητική θεραπεία δεν καταπολεμά την αιτία αλλά ενδέχεται να βοηθήσει στην ύφεση των συμπτωμάτων.

Μια από τις πλέον συχνές επεμβάσεις που διενεργούνται παγκοσμίως είναι η αποκατάσταση κήλης κοιλιακού τοιχώματος. Η κήλη αποτελεί μία διαταραχή που συμβαίνει στο κοιλιακό τοίχωμα σε ιδιαίτερα ευάλωτα σημεία αυτού, και αποτελεί σταδιακά επερχόμενη «ρήξη» των μυϊκών στρωμάτων και περιτονιών του σημείου εκείνου, με αποτέλεσμα την προς τα έξω προβολή ενδοκοιλιακού σπλάχνου.

Δημιούργησε τη πρώτη σχολή Ρεφλεξολογίας στην Ελλάδα και μέσω της, παρουσίασε δεκάδες ετήσιες μελέτες και έρευνες που πια μεταφράζονται και διανέμονται σε όλο τον κόσμο, έκανε συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς και μαζί με το πάθος της για την Ρεφλεξολογία δημιούργησαν το Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας.

Οι αυχενικοί νάρθηκες και κηδεμόνες που υποστηρίζουν τον αυχένα, χωρίζονται σε μαλακούς και σκληρούς και σε γενικές γραμμές προσφέρουν μεγάλη σταθερότητα και καλά λειτουργικά αποτελέσματα.

Report this page